10 κανόνες που βελτιώνουν την υγεία του στόματος, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού μας.

 • Αρχική
 • /
 • press-releases
 • /
 • 10 κανόνες που βελτιώνουν την υγεία του στόματος, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού μας.

To βούρτσισμα κάνει τα δόντια να φαίνονται υγιή, καθαρά και λευκότερα, το σωστό βούρτσισμα όμως ενισχύει ταυτόχρονα και τη γενικότερη υγεία ολόκληρου του οργανισμού μας. 

Μια σωστή ρουτίνα στοματικής υγιεινής, βοηθά στην απομάκρυνση της βακτηριακής πλάκας, προστατεύει από την τερηδόνα, μειώνει τα προβλήματα των ούλων ενώ μπορεί να διασφαλίσει και τη γενικότερή μας υγεία. 

Ακολουθώντας λοιπόν10 απλούς κανόνες φροντίζουμε τόσο τα δόντια, όσο και την υγεία μας: 

 1. Αλλάζουμε την οδοντόβουρτσά μας συχνά: Σταθερά κάθε 3 μήνες, μετά από ίωση ή κρυολόγημα, όταν οι ίνες φθαρούν ή εάν χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο.
 2. Κανόνας 2x2: Το σωστό βούρτσισμα για 2 λεπτά, 2 φορές την ημέρα βοηθά στην απομάκρυνση της βακτηριακής πλάκας από τα δόντια και τα ούλα σας.
 3. Βουρτσίζουμε απαλά: Κρατώντας την οδοντόβουρτσά μας σε γωνία 45ο βουρτσίζουμε χωρίς πίεση έτσι ώστε να μην πληγώνουμε  τα ούλα μας. 
 4. Χρησιμοποιούμε μέτρια ή απαλή οδοντόβουρτσα. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες μπορούν να προκαλέσουν επιπρόσθετη φθορά στα δόντια και τα ούλα μας. 
 5. Βούρτσισμα πάνω και κάτω από την γραμμή των ούλων: Τα δόντια μας δεν είναι τα μόνα που χρειάζονται τακτική καθαριότητα. Το βούρτσισμα πάνω και κάτω από την γραμμή των ούλων διασφαλίζει καλύτερη καθαριότητα και απομάκρυνση των μικροβίων από την στοματική κοιλότητά   
 6. Βουρτσίζουμε άμεσα, μετά την κατανάλωση όξινων τροφών και ροφημάτων, όπως είναι τα εσπεριδοειδή. 
 7. Χρησιμοποιούμε τη σωστή ποσότητα οδοντόκρεμας: 1 εκατοστό οδοντόκρεμας για τους ενήλικες και ποσότητα μεγέθους μπιζελιού για τα παιδιά. 
 8. Μην ξεχνάς την γλώσσα: Η γλώσσα μας πρέπει να αποτελεί μέλος της καθημερινής  ρουτίνας στοματική υγιεινής μας, Βουρτσίζουμε 2 φορές τη μέρα για να απομακρύνουμε τα βακτηρία που βρίσκονται σε αυτή. 
 9. Χρησιμοποιούμε μεσοδόντια βουρτσάκια ή νήμα για να καθαρίσουμε τις περιοχές τις οποίες δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα μας.      
 10. Ολοκληρώνουμε το βούρτσισμα των δοντιών μας με στοματικό διάλυμα το οποίο βοηθά στην επαναμετάλλωση του σμάλτου προλαμβάνει την συσσώρευση πλάκας.

Βρείτε όλη τη σειρά των προϊόντων GUM στα φαρμακεία και online στο EvZeen.com. Επιλεγμένες σειρές και προϊόντα είναι διαθέσιμα και στις υπεραγορές. Τα προϊόντα GUM διατίθενται στην Κυπριακή αγορά από την εταιρεία Μ.Σ.Ιακωβίδης, μέλος του Ομίλου MSJ. 

Τελευταία Δελτία Τύπου