Γιατί είναι σημαντική η στοματική υγιεινή για ολόκληρο τον οργανισμό;

  • Αρχική
  • /
  • Νέα
  • /
  • Γιατί είναι σημαντική η στοματική υγιεινή για ολόκληρο τον οργανισμό;

Με τον όρο στοματική υγιεινή αναφερόμαστε στο σύνολο των ενεργειών που αφορούν τη φροντίδα του στόματος μας, όπως η απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας και η διατήρηση ενός περιβάλλοντος που δεν ευνοεί την εκδήλωση παθήσεων της στοματικής κοιλότητας.

Η αμέλεια των κανόνων στοματικής υγιεινής προκαλούν πολλά προβλήματα όπως δύσοσμη αναπνοή, φθορά των δοντιών και άλλες παθήσεις.

Μέσα από πολλές έρευνες έχει επιβεβαιωθεί ότι παθήσεις των δοντιών και των ούλων, όπως η περιοδοντίτιδα, έχουν άμεση σχέση και μπορούν να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τη γενική υγεία του σώματoς.

Η πλήρης γκάμα οδοντιατρικών προϊόντων GUM μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων και την φροντίδα της στοματικής υγείας  

Ποια είναι τα κύρια νοσήματα της στοματικής κοιλότητας και πώς συνδέεται με αλλά σοβαρά νοσήματα του οργανισμού;

Τα κύρια νοσήματα της στοματικής κοιλότητας είναι η Ουλίτιδα, η Περιοδοντίτιδα και η Τερηδόνα.

Ουλίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή των ουλών. Είναι η πρώτη ένδειξη ύπαρξης νόσου στα ούλα η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Ωστόσο, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά της ουλίτιδα, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ πιο σοβαρή μόλυνση, την περιοδοντίτιδα.

Περιοδοντίτιδα είναι η προχωρημένη λοίμωξη των ούλων που προκαλεί τον διαχωρισμό των δοντιών από τα ούλα, φθείροντας έτσι όχι μόνο τα ούλα, αλλά και τα οστά που κρατούν τα δόντια στη θέση τους. Η πάθηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών, παράλληλα με πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, αν δεν αντιμετωπιστεί. Η περιοδοντίτιδα αντιμετωπίζεται από επαγγελματίες.

Τερηδόνα είναι η νόσος η οποία οφείλεται σε μικροοργανισμούς που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα φυσιολογικά οι οποίοι διασπούν τους υδατάνθρακες και παράγουν οξέα, τα οποία διαβρώνουν την επιφάνεια των δοντιών.

Όπως ήδη αναφέρθηκε επιστημονικές έρευνες έχουν συσχετίσει την κακή στοματική υγεία με μια σειρά προβλημάτων υγείας, για τον λόγο αυτό η πρόληψή και η αντιμετώπισή τους είναι απαραίτητη.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα βακτήρια του στόματος μπορεί να διαρρέουν στην κυκλοφορία του αίματος και να βλάπτουν βασικά όργανα, ενώ υποστηρίζουν ότι η φλεγμονή είναι ίσως ένας κοινός παρονομαστής, υποστηρίζουν. 

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθούμε για σκοπούς διατήρησης υγείας των δοντιών και των ούλων;

Το βούρτσισμα των δοντιών 2 φορές την ημέρα, μετά το φαγητό, η τακτική χρήση νήματος καθώς και η χρήση στοματικού διαλύματος, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βακτηρίων από το στόμα μας. Οι τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις και καθαρισμοί υποστηρίζουν επιπλέον ένα υγιές στόμα και τυχόν προβλήματα μπορούν να αναγνωριστούν νωρίς και να διορθωθούν πριν από τη μόνιμη παρουσία βακτηρίων στο στόμα σας.

Για πλήρη φροντίδα της στοματικής υγείας συνιστάται η ολοκληρωμένη γκάμα πρωτοποριακών και υψηλής ποιότητας προϊόντων GUM. Η σειρά προϊόντων της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της στοματικής υγιεινής και περιλαμβάνουν την φροντίδα των ούλων, την καθημερινή φροντίδα δοντιών, τα ευαίσθητα δόντια, την ορθοδοντική φροντίδα αλλά και εξειδικευμένα προϊόντα για τα παιδιά. Επιλέξτε ανάμεσα από οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, στοματικά διαλύματα, μεσοδόντια βουρτσάκια, σπρέι για δροσερή αναπνοή και οδοντικά νήματα

Τα προϊόντα στοματικής υγιεινής διατίθενται σε φαρμακεία και online στο νέο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com, από την εταιρεία Μ. Σ. Ιακωβίδης μέλος του Ομίλου MSJ. 

Τελευταία Δελτία Τύπου